Formda Görünmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tekrar merhabalar; Evet artık yazılarıma başlıyorum. İlk yazım nasıl formda bir görüntüye sahip olunur. Dikkatinzi çekerim sadece zayıf değil formda bir görüntüye nasıl sahip olunur diyorum. Öncelikle size söylüyorum SAKIN şok diyetlere başvurmuyoruz.

Bunlar önce kilo vermenize yardımcı olabilir ancak sonradan weight rebound denilen yani verdiğiniz kiloların birkaç katıyla geri alınmasına ve metabolizmanınzın tamamen yoldan çıkmasına neden olur.


Metabolizma güzel görünüm elde etmek için öncelikle üzerinde durulması gereken noktadır.
Metabolizmanızı yeterli bir şekilde düzenli olarak çalıştırırsanız mükemmel bir fiziğe sahip olmanız uzun zaman almaz merak etmeyin.

imdi peki bunu sağlamak için neler yapmalıyım dediğinizi duyar gibiyim. Hemen anlatmaya başlıyorum. Vücüdunuz bir soba gibidir yedikleriniz ise yakıt gibidir. Siz ona sık sık yakıt verirseniz o da verdiğiniz herşeyi yakıp diğerlerini bekler. Ancak eğer aç kalırsanız vücudunuz bir süre sonra yakıt gelmeyeceğini anlayınca o da kendini korumak için yağları yakmayı bırakır ve kasları yakar. Bu durumda ise yağlarınızdan kurtulamadığınız gibi, kaslarınızın da yok olmasıyla sarkık bir vücudunuz olacaktır. O yüzden aç kalmak yok.


Size örnek bir gün analtmak istiyorum.
Sabah kaltığınızda metabolizmayı hemen harekete geçirebilmek için mümkün olduğunca kısa sürede kahvaltı etmelisiniz. Doğru bir kahvaltı protein,karbonhidrat içermelidir.
Örneğin 2 porsiyon az tuzlu ve yağsız peynir ya da 1 yumurta protein için güzel seçenkler olacaktır. Bunun yanında 1-2 dilim tam buğday ekmeği lütfen kepek ekmeği değil tam buğday ekmeği daha kaliteli bir karbonhidrattır ve sizi daha uzun süre tok tutar. Sofranızda mutlaka salatalık,domates,maydonoz bulundrun bunları yağsız ve tutsuz yerseniz bir sınırlaması yoktur. Kalori miktarı çok düşüktür. Kahvaltınız da bir bardak açık ve şekersiz çay içebilirsiniz ama unutmayın yeşil çay yağ yakımını hızlandırır. Bu yüzden mümkünse yeşil çay tercih edin. Daha sonra kahvaltı sonrası (30-40 dk sonra) eğer sizin için uygunsa egzersiz yapın. Eğer ev kadınıysanız temizlik gibi bir sorumluluğunuz varsa bu da iyi bir egzersiz sayılabilir.
Eğer iş kadınıysanız ve bu saatlerde spor yapamazsanız merak etmeyin akşam yemeğinden sonra da spor yapabilirsiniz.
Spor konusunu detaylı olarak diğer yazılarda açıklayacağım.
Kahvaltıdan 1-2 saat sonra 1 porsiyon meyve yiyebilirsiniz ya da bir bardak süt ya da ayran için. Bu ara öğünü lütfen atlamayın. 1-1,5 saat sonra öğle yemeği vaktiniz geldi. Koca bir salata yemekte asla çekinmeyin yalnız lütfen 1 tatlı kaşığı zeytinyağından fazlasını koymaın. Yanında yoğurt(yağsız olursa daha iyi) yiyin.
Sonra 3 köfte ya da avuç içi büyüklüğünde et ya da 1 yarım fileto balık ya da tavuk yiyebilirsiniz. Yanında 2 dilim tam buğday ekmeği ya da 5 yemek kaşığı pilav yiyebilirsiniz. Ve bu yemeğin yanında 7-8 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği yiyebilirsiniz.
Öğle yemeğinden 2 saat sonra yarım avuç fındık ya da 1 çay bardağı kuru üzüm ya da 5 tane badem yanında da 1 porsiyon meyve yiyebilirsiniz. 1 saat sonra öğle yemeği için anlattığım tarzda yemek yiyebilirsiniz. Bundan sonra 1 saat içinde lütfen spor yapmaya gayret edin. Spor sonrası 1 porsiyon meyve ve yanında 1 barda yağsız süt için. Eğer bu tarz bir beslenme programına uyum sağlarsanız metabolizma hızınız artar ve kısa sürede aç kalmadan farkı hissederseniz. Bol bol su içmeyi sakın ihmal etmeyin.

Biraz karışık gelen yanları olursa neyin yerine ne yenebilir tarzında lütfen yazının altına yorum yazın.. yardım etmekten büyük zevk duyarım.

Sizinle en kısa zamanda meyvelerin porsiyonları ve spor hakkında bilgi veren yazılarımı paylaşacağım.

Sağlıklı,formda ve pozitif kalın