Bilinçsiz diyet verem yapıyor!

Son yıllarda verem hastalığında bir artış gözleniyor. Vereme yakalananlar arasında kilo vermek için diyet yapanların sayısı hiç küçümsenemeyecek kadar çok...

İzmir Veremle Savaş Derneği Genel Koordinat"rü Kudret Güzeloğlu, bilinçsiz diyet yapanların, vücut dirençleri düştüğü için vereme yakalanabildiklerini s"yledi.
Güzeloğlu, veremin geçmiş yıllarda fakir hastalığı olarak bilindiğini, 1940'lı yıllarda her 100 bin kişiden 258'sinin bu hastalıktan "ldüğünü, 1000 kişiden 60'ının ise vereme yakalandığını anlattı.
''Günümüzde verem hastalığı zengin, fakir dinlemiyor, sosyal seviyeye bakmıyor'' diyen Kudret Güzeloğlu, İzmir'de işadamı düzeyinde, belli bir mesleği olan ve ekonomik sorunları olmayan çok sayıda kayıtlı verem hastası bulunduğunu bildirdi. Güzeloğlu, "zellikle ekonomik durumu iyi olan ve kilo alma korkusuyla diyet yapan kişilerin, vücut direncinin düşmesi sonucu bu hastalığa yakalanabildiğine işaret etti.
Türkiye'de her yıl 40 bin, İzmir'de bin 230 kayıtlı veremli hasta sayısı tespit edildiğini belirten Kudret Güzeloğlu, bu arada "zel doktora gittiği için dispanser kayıtlarında bulunmayan çok sayıda verem hastası bulunduğunu da bildirdi.
Kudret Güzeloğlu, 15 günden fazla uzun süren "ksürük, kilo kaybı, iştahsızlık, gece terlemeleri gibi "n belirtiler g"rüldüğünde, Verem Savaş Dispanserlerine başvurulmasını istedi.