Her 4 kadından biri şişman

Araştırma Türk kadınları üzerinde yapıldı. Ve sonuç böyle çıktı. Belki hem üzücü hem de teselli edici bir yanı var. Peki ama kadınlarımız niye şişmanlıyor. Neyi eksik bırakıyor...

Ege šniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu tarafından yapılan "15 yaş üzeri kadınlarda şişmanlığın g"rülme sıklığı ve şişmanlık oluşumunu etkileyen etmenler" konulu bir araştırma, kadınların yüzde 27.3'ünün şişman olduğunu ortaya çıkardı.
Ege šniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı "ğretim üyesi Doç. Dr. Süheyla Altuğ ™zsoy, tarafından gerçekleştirilen araştırma, Bornova Ergene Mahallesi sağlık ocağına kayıtlı 15 yaş üzeri 420 kadın üzerinde gerçekleştirildi. ™zsoy, çalışma sonuçlarına g"re, kadınların yüzde 31.19'unun son bir yıl içinde kilo aldığını belirterek şu bilgileri verdi:
"Araştırmamıza katılan kadınların yüzde 27.38'i şişman çıkmıştır. Kadınların yüzde 57.62'sinin yakın akrabasında şişman birey vardır. B"yle bir akrabası bulanan deneklerin yüzde 32.23'ü şişmandır. Yüzde 13.81'i sürekli sigara içmekte, yüzde 18.33'ü de günde 1 - 9 adet sigara tüketmektedir. Ancak yüzde 9.29'u düzenli egzersiz yaparken, yüzde 6.43'ü haftada 3 gün, yüzde 3.57'si de haftada 15 dakika egzersiz yapmaktadır. Kadınların eğitim düzeyi yükseldikçe, düzenli egzersiz alışkanlıklarının arttığı g"rülmektedir."