KAHVALTI VE DİYETTEKİ ÖNEMİ

Kahvaltının beslenmede ki önemi herkes tarafından bilinmektedir. Ancak konu bunu uygulama aşamasına getirmeye gelince ne yazık ki herkesin bu konuda çok başarılı oldupu söylenemez. Özellikle erken saatlerde uyanan kişiler aç hissetmemek gibi bir bahane göstererek kahvaltı öğününü atlamayı tercih eder. Halbu ki eğer zayıflamak istiyorsanız kahvaltı diyet listenizin olabilecek en önemli öğünüdür . Çünkü vücudumuz gece uykusunda yaklaşık 8 ve 12 saatlik bir açlık süreci yaşar ve uyandığımızda vücudumuzun ihtiyacı olan enerjiyi sağlamak bizim kahvaltı yapmamızdan geçmektedir. Bu yüzden gün içinde en önemli öğün olarak kahvaltıyı göstermemiz kaçınılmazdır.
Eğer öğün olarak kahvaltıyı atlamayı seçerseniz vücudunuz ihtiyacınız olan enerjiyi depolayamaz. Bu nedenle metabolizmanız çalışmaz ve dolayısıyla zayıflamanız için gerekli olan dögü kırılmış olur. Her zaman hatırlamanız gereken en önemli nokta diyetlerde kahvaltının zayıflayabilmeniz için gereken altın öğün olmasıdır. Sadece zayıflama konusunda değil sağlıklı ve düzenli beslenmek istiyorsanız da öğünlerinizi atlamamanız büyük önem taşır. Sağlıklı bireyler için belirlenen en uygun öğün sayısı 3 ana öğün olmak üzere 2 ara öğünden oluşur. Özellikle ana öğünleri atlamak zaman içinde sağlığınızı tehdit eden bir unsur haline gelir. Kahvaltı eksikliği sağlıklı beslenme ve zayıflama programlarına olan zararları dışında kişinin gün içinde algılama,öğrenme, konsantrasyon bozukluğu, verimlilik,fiziksel dayanıklılık gibi konularda zayıflamaya yol açmaktadır. Düzenli kahvaltı yapılması günün 2. ana öğünü olan öğle yemeklerinde çok daha az açlık hisseder ve bunun sonucunda çok daha az kalori ve yağ tüketiminde bulunur. Sağlık açısından kahvaltının önemine değinmek gerekirse kahvaltı yapan kişilerin kolestrol ve kalp hastalıkları açısından çok daha az risk taşıdıkları ve çok daha sağlıklı oldukları söylenebilir.
Burada önemli olan nokta uyandıktan sonra güne aç devam etmemektir. Vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi sabah saatlerinde almanız gün boyunca daha az acıkmanıza yol açacaktır. Kahvaltı da ne kadar yediğinizin miktarı önemli olan nokta değildir. Metabolizmanızı çalıştırmak için bir dilim kızarmış kepekli ekmek ve bir bardak yeşil çayda fazlasıyla yeterli olabilmektedir.