YANLIŞ DİYETLER SONUCU OLUŞAN KABIZLIK

Yapılan yanlış ve sağlıksız diyetler sonucunda kişi kabızlık sorunu yaşayabilmektedir. Bunun sebebi bu diyet süresince doğru besinleri almamaktır. Bu tamamen kişinin uyguladığı diyet programının eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Özellikle diyet yapan kişiler arasında sıklıkla karşılaşılan bu durum ne yazık ki kilo vermeyi engelleyen önemli bir detaydır denilebilir. Sonuç olarak düzenli şekilde tuvalete çıkmak sağlıklı beslenmenin bir göstergesidir. Burada kabızlığın çözümü olarak ilaç kullanımın onaylamak doğru olmayacaktır, kişi beslenme düzeninde yapabileceği ufak değişikliklerle bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilir ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeye devam edebilir.
Kabızlığın tedavisi için uygulanılabilecek bir kaç öneri vermek gerekirse, bunlardan biri diyetinizde daha çok lifli gıdalar kullanmanız gerektiğidir. Lifli gıdalar kabızlığın tedavisi ve ilerleyen zamanlarda da kabızlığın önlenmesi için oldukça başarılı bir çözüm olacaktır. Lifli gıdalar olarak adlandırılan bu gıdaları sıralamak gerekirse, fasulye, yulaf gevreği, lahana, havuç, taze meyve ve salata sayılabilir. Sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmak istiyorsanız bunların dışında menünüze bulgur pilavı, çavdar ekmeği gibi besinler ekleyebilirsiniz.
Kabızlığın önlenebilmesi için yapabileceğiniz tek şey lifli gıdalar tüketmek değildir. Aynı zamanda bol sıvı tüketerek kabızlığın önüne geçebilirsiniz. Yediğiniz besinleri sindirmek istiyorsanız belli miktarlarda su tüketimi yapmak zorunda kalırsınız. Bu sayede aldığınız besinleri sindirebilir daha sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olabilirsiniz.
Eğer tüm bu denemeleriniz başarılı olursa yani sağlıklı beslenmeye devam ediyor ve yine de kabızlık sorunuyla karşı karşıya kalıyorsanız hastanelerde yapılan araştırmalar sonucunda , sadece belirli bir süre için müshil ilacı kullanmanız tavsiye edilmektedir. Müshil ilaçlarının değişik şekillerde kullanım biçimleri olmasına rağmen koşullar ne olursa olsun bir doktora danışmadan kullanmamalısınız. Kabızlık herkes için büyük bir sorun olabileceği gibi zayıflamak isteyen biri için çok daha büyük bir sorun olmaktadır.

KABIZLIK YARATAN BESİNLER
Zayıflamak isteyen herkes için sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmak büyük önem taşır. Ve oldukça ciddiye almanız gereken bir sağlık sorunudur. Özellikle eğer bu sürekli tekrar eden bir durumsa mutlaka bir doktora danışmanız gerekebilir. Ancak kabızlık sorunu genelde kişinin beslenme düzeniyle yakından ilgili olan sorundur. Bu anlamda beslenme düzeninizi olumsuz anda etkileyebilecek bir kaç gıda örneği vermek istiyorum.
Kabızlığı önlemek için her zaman günlük besin düzeninizde lifli gıdalar bulundurmanız gerektiğini biliyorsunuz. Aynı şekilde eğer beslenme düzeninizden lifli gıdaları çıkarırsanız kabızlık sorunuyla karşılaşmanız an meselesi demektir. Lif içeriği oldukça az olan besinlerden uzak durmak bu sorunu engellemek için yapılabilecek uygun bir davranıştır. Özellikle dondurma, peynir, et gibi gıdalar lif bakımından zayıf olan gıdalardır. Eğer bu gıdaları tüketmeye devam ediyorsanız bile en azından gün içinde lifli gıdalarla da beslenerek arada ki dengeyi kurmalısınız.
İçeceklerinizin kabızlık konusuna büyük etkileri vardır. Çay kahve gibi kafeinli içecekler belli bir doz alımından sonra size zarar vermeye başlar. Özellikle hazır üretilmiş olan gazoz gibi içeceklerinde tüketimiyle bağırsak çalışma hızınız giderek yavaşlar ve bunun sonucunda karşılaşılan durum ise kabızlıktır. Kabızlığı engellemek amacıyla tüm gün boyunca en az 3 litre su içmeniz gerekir. Sadece bu sayede sindirim sisteminizin sağlıkla çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Kabızlık yaşanmasını kolaylaştırabilecek meyve ve sebzelerden bazıları; muz, patates, elma suyu, ayva, kestane gibi yiyeceklerdir. Bu besinler de aynı şekilde bağırsak hareketlerini yavaşlattığı için kabızlığa sebep olmaktadır.
Ayrıca kabızlığı önlemek ve sağlıklı beslenmek adına yememeye özen göstermeniz gereken yiyecekler arasında sucuk, salam, sosis, pastırma,işkembe, beyin, kokoreç gibi gıdalarda bulunmaktadır. Bu gıdalar arasında sevdiğiniz besinlerde bulunuyorsa en azından bu besinleri daha az sıklıkla tüketmeye özen göstermelisiniz.