Pankreatit Diyet Gıdalar

Pankreas üst karında mide arkasında bulunan bir bezdir. Bu temel kan şekeri regülasyonu için enzimler üretir. Pankreatit bir olduğunu Pankreas iltihabı akut ( aniden ) görünen veya ( bu daha uzun süren kronik) doğada olabilir. Bu durum neden birkaç nedeni olabilir. pankreatit Alkolizm, sigara, safra taşı , enfeksiyon, karın cerrahisi, pancreatitic kanseri, karın yaralanması , aile öyküsü vb bazı pankreatitin önemli nedenlerindendir. pankreatit kan şekeri seviyesi ile ilgili olduğundan, tedavi ve bu durumun önlenmesinde yardımcı olan bir diyet takip etmek esastır. Bizi ve tüketilmesi gerektiğini ayrıntılı olarak kaçınılması gereken pankreatit diyet gıdalar bir göz atalım.

Pankreatit Diyet Gıdalar

Bu pankreasın düzgün işleyişini yardımcı inanılıyor olarak esastır karbonhidrat ve proteinlerin yüksek bir diyet olması vardır. Öte yandan, biri tamamen durması gerekir ya da yağ içeren besinlerin alımını azaltmak pankreatit muzdarip zaman . içinde yağ alımı pankreatit için diyet gibi düşük 30-40 gram bir gün olmalıdır.

Pankreatit Diyet : gıdaları tüketmemeye Güvenli
size ne yiyecek ne zaman pankreatit muzdarip tüketmeye daha güvenli olduğunu biliyorum yardımcı olacak pankreatit diyet yemek listesi ardından .

* Salatalar
* Yulaf ezmesi
* Spagetti
* Pirinç
* Patates
* Tatlı patates
* Soya peyniri
* Yoğurt
* Kırmızı şarap
* Taze meyve suları
* Sebze suları ve çorbalar
* Tahıl
* Ekmek
* Tüm tahıl ürünleri
* Kahverengi pirinç
* Piliç
* balık Yalın
* Soya sütü

Pankreatit Diyet : Gıdaların kaçının
Tüm baharatlı , kızarmış ve işlenmiş gıdalar tamamen ve akut kaçınılmalıdır kronik pankreatit diyet. Bir de uzak durmalısınız yağlı gıdalar. göre kaçınılması gereken takiben gıdalardır pankreatit diyet planları

:

* Yumurta
* Peynir
* Bacon
* Fasulye
* Sosis
* Tereyağı
* Çay
* Şeker
* Kahve
* Kafein
* Enerji içecekleri
* Şaraplar
* Bira
* Tütün
* Pizza

Bir bütün sıcak ve baharatlı gıdalar üzerinde de aynı derecede onlar inflamasyon ve asit düzeylerinde artışa neden olabilir kısmak gerekir. Yeme baharatlı gıdalar semptomlarını arttırabilir ve daha da kötüye durum . Eğer alıcı sıcak ve baharatlı gıdalar devam ederse pankreatitin tedavisi de etkisiz kanıtlayabilir. proteinler açısından zengin ve karbonhidrat pankreas üzerinde çalışma basıncı azaltır ve hastalığın kurtulmak hızla getting yardım Öte yandan pankreatit diyet gıdalar üzerinde . Taze sebze çorba ve salata , kesilmiş meyve , haşlanmış tavuk senin pankreatit diyet düzenli olarak ekleyebilirsiniz. bir yüksek kan şekeri muzdarip eğer Özellikle şeker alımı, azaltılmalıdır.

göre pankreatit beslenme kuralları Bu önemli ) bir gün yerine 2 büyük yemek için her gün gidiş daha küçük ve sık öğünler (3-4 kere sahip olmaktır. Ayrıca sigara vejetaryen sürümleri yerine vejetaryen gıdalar gitmek için önerilir. Bir diğer önemli şey nota bu pankreatit dehidratasyon yol açabilir ve dolayısıyla gerekli suyun yeterli miktarda gündelik sahip olmak . Bir de çorba gibi farklı şekillerde sıvıları içermelidir , meyve suları vb pankreatit diyet seçin. pankreatit diyabet için zararlı olabilir kan şekeri düzeylerini etkileyen insanlar şeker hastalığı çeken herhangi bir diyet değişiklikleri için gitmeden önce , doktorunuza danışmalısınız. Bu kronik pankreatit diyabet ve neden olabilir dolayısıyla tavsiye durum en kısa sürede ele almak olduğuna inanılmaktadır.

Bu pankreatit diyet gıdalar üzerine kısa bir bilgi ve tüketilmesi gereken kaçınılacak . Bir sonuç not olarak , bir bu diyet aşağıdaki tedavi ve bu hastalığın önlenmesinde yardımcı olabilir , ve unutmayın bu nedenle bir düzenli doktor gözetiminde diyet takip etmeli.